Hlavní část:
Student zkonstruuje jednoduchou meteostanici určenou například pro školní třídu, která bude měřit libovolnou kombinaci některých z níže zmíněných fyzikálních veličin:

Teplotu, Atmosférický tlak, Vlhkost vzduchu, Intenzitu UV záření, CO2, VOC, Případně libovolné jiné veličiny

Naměřená data mohou být ukládána (například do DB) periodicky s nastaveným časem (za dobu XX sekund).

Vizualizace a práce s daty:
Nasbíraná data mohou být vizualizována uživateli pomocí monitorovacího nástroje Grafana případně jiným způsobem. Další možností práce s daty může být přenos monitorovaných dat na mobilní zařízení (aplikace psaná například v prostředí Blynk případně jiném dle preferencí zhotovitele práce).

Náměty na rozšíření:
Senzorická vlastnost meteostanice může být dále doplněna například o tlačítko (další IoT node), které si při stisku ihned vyžádá data z meteostanice (mimo nastavený periodický čas) a uloží je pro další zpracování.
Systém při monitorování dat může vyhodnocovat tzv. „alerty“ neboli upozornění na překročení například nastavených mezí pro jednotlivé veličiny, které systém monitoruje.

Akceptační kritéria a pravidla:
Student bude vypracovávat úlohu samostatně a zodpovídá za realizaci v rozsahu alespoň hlavní části a libovolné alespoň jedné možnosti vizualizace dat. Po vyspecifikování budou studentovi poskytnuty hardwarové komponenty.

Rozsah práce:
10-15 stránek technické zprávy + přílohy (výpis software, fotodokumentace, uživatelský manuál, …)